Omgeving

Strand Brouwersdam

Een ruim strand met meerdere strandpaviljoens voor een lekker hapje en/of drankje. Dit strand is geschikt voor extreme sporten zoals kitesurfen, buggykiten, strandzeilen en vliegeren. Maar een dagje strand met het gezin doet zeker niet onder op dit grote en prachtige strand. 

Afstand: +/- 4 km

Plompe Toren

Bezoek deze mysterieuze toren en ontdek de historie en informatie over de toren en omgeving. Een paar trappen op en je kijkt uit over de Oosterschelde of een deel van Schouwen-Duiveland. De toegang is gratis. 

Afstand: 9,0 km

Burgh Haamstede

Burgh-Haamstede en Westenschouwen zijn drie kleine dorpen aan de Schouwse kust en bijna aansluitend aan het strand. Ook deels beboste duingebieden met wandel, fiets en ruiterpaden. 
Ook in Burgh-Haamstede zelf is genoeg te vinden. Een ijsje bij de ijssalon, biertje op het terras of een echte Zeeuwse bolus bij bakkerij Sonnemans.

Afstand: 10,8 km

Duiken

 De Oosterschelde en Grevelingen zijn de perfecte locaties om te duiken. De beginnende of gevorderde duiker zal zich zeker vermaken in deze Zeeuwse wateren.

Afstand: 4,2 km

Neeltje Jans

Bij Waterpark Neeltje Jans kun je met de kids terecht voor een middag lekker ravotten met water, maak mee hoe zeehonden gevoerd worden, neem een kijkje bij Nemo en Dory in het aquarium en leer meer over het onderwater leven in de Oosterschelde. Ervaar hoe het is om in een orkaan te staan en maak van dichtbij kennis met de Oosterschelde Kering met een wandeling door een van de pijlers.

In het gebouw van Waterpark Neeltje Jans kun je de storm ervaren in februari 1953 waardoor de watersnoodramp is ontstaan. In een krachtige 4D belevenis wordt geprobeerd jullie als bezoekers deze rampzalige nacht en de allesverwoestende kracht van het water te laten ervaren. Na deze 4D voorstelling kun je kijken naar de film “Delta Finale” waarin het verhaal van het Deltaplan wordt verteld vanaf de watersnood tot aan het voltooien van dit unieke plan.

Om de dag compleet te maken kun je nog met een rondvaart de Oosterschelde op en nog lekker even wat eten in het restaurant.

Afstand: 18,5 km