Deltapark Neeltje Jans

Zeeland ligt voor een groot deel op of onder de zeespiegel. In 1953 waren de dijken slecht en laag. De kans op een overstroming was toen 1 x per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan 1 x per 4.000 jaar.

Deltapark Neeltje Jans biedt u de unieke mogelijkheid om dit bouwwerk van dichtbij te bekijken. Beton met een garantie van 200 jaar, stalen deuren van 45 meter breed verheffen zich en het getij raast er onder door. Hier moet je geweest zijn, dit moet je gezien hebben!

Naast de zeeleeuwen-en zeehondenvoorstellingen zijn er ook verschillende Water & Fun attracties in Deltapark Neeltje Jans. Neem je zwemkleding mee en geniet van het Oosterscheldewater in de Aquasplash en de Waterspeelplaats. En geniet met het hele gezin van de Waterglijbaan, Orkaanmachine, Speeltuinen en Walvis Expo.

Of waai even lekker uit en genieten van het grootste nationale park van Nederland, de Oosterschelde!

Tijdens de rondvaart op het schip de Christiaan B geniet je van schitterende vergezichten. Met aan de ene kant uitzicht op de Stormvloedkering en aan de andere kant de Zeelandbrug en de dikke toren van Zierikzee. Onderweg vertellen we je uiteraard over Nationaal Park Oosterschelde en de Stormvloedkering.

Website Deltapark Neeltje Jans

Afstand: +/- 19km