IJsmuseum Wolphaartsdijk

De zomer en het eten van een ijsje zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want wat is er fijner dan een ijsje op een warme dag, als toppunt van het vakantiegevoel; zomaar, of als toetje na de maaltijd? In Zeeland zitten verschillende en bijzondere ijswinkels en zelfs een ijsmuseum… Afstand: +/- 33km Link naar artikel inMeer lezen over “IJsmuseum Wolphaartsdijk”

Deltapark Neeltje Jans

Zeeland ligt voor een groot deel op of onder de zeespiegel. In 1953 waren de dijken slecht en laag. De kans op een overstroming was toen 1 x per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan 1 x per 4.000 jaar. Deltapark Neeltje Jans biedt u de unieke mogelijkheid om ditMeer lezen over “Deltapark Neeltje Jans”

Cameramuseum Zierikzee

Het cameramuseum in Zierikzee laat je kennismaken met alles wat met fotografie te maken heeft. Van de techniek tot de ontwikkeling van de fotografie door de jaren heen. Het museum heeft een enorme collectie fotocamera’s. Deze worden ook regelmatig uitgeleend voor film- en tv-producties. Uiteraard is er ook vele informatie over fotografen van Schouwen-Duiveland inclusiefMeer lezen over “Cameramuseum Zierikzee”

Burghse Schoole

Benieuwd hoe het onderwijs eruit zag in 1920? Dit museum is gevestigd in een oud schoolgebouw waar één van de ruimtes is ingericht als klaslokaal. Hier vind je geen digitale middelen, maar leerlingen die schrijven met inkt uit potjes en een leraar die met krijtjes op het schoolbord krast. Ook in de andere ruimtes vanMeer lezen over “Burghse Schoole”

Bootje huren?

Bent u op zoek naar zeilboot- of sloepverhuur in Brouwershaven? Dan bent u bij At Sea Yachting aan het juiste adres! Gevestigd in het centrum van Brouwershaven op het terrein van een oud werf met meer dan 30 jachten en diverse zeil- en motorboten in het assortiment, is er voor ieder wat wils. Ook kunnenMeer lezen over “Bootje huren?”

Wandelen door domeinen Westenschouwen

Begin- en eindpunt: parkeerterrein Bosweg, Burgh-Haamstede (betaald, 1,20/uur in 2020). Over kronkelende wandelpaden door dit magnifieke bosgebied. Zeer de moeite waard. Eenvoudig te verlengen of in te korten, er zijn veel paden die een andere route mogelijk maken, maar een uitstapje naar het strand kan ook. Bekijk de wandelroute Afstand: +/- 13km

Watersnoodmuseum

De watersnoodramp van 1 februari 1953 zette grote delen Zuidwest Nederland onder water. Bijna 100 dijken braken, wat 1836 mensen het leven kostte, er kwam 200.000 hectare land onder water te staan, er verdronken duizenden dieren en vele huizen en gebouwen werden beschadigd of verwoest. Sindsdien is er veel gedaan om Nederland veilig te maken,Meer lezen over “Watersnoodmuseum”

Klok ‘Uus

Klok’uus is gekroond tot ‘Leukste uitje van Zeeland 2021’! Of je nu komt voor een Klok’uus beschikt over een ruim aanbod aan binnen- en buiten spelen voor kleine en grotere kids. Voor volwassenen is er volop actie – beleef bijvoorbeeld een leuke dag uit met Lasergame, Boerengolf of Archery Tag. Sluit de dag af metMeer lezen over “Klok ‘Uus”

Plompe Toren

Bezoek deze mysterieuze toren en ontdek de historie en informatie over de toren en omgeving. Een paar trappen op en je kijkt uit over de Oosterschelde of een deel van Schouwen-Duiveland. De toegang is gratis.  Afstand: 9,0 km